De eerste blije mensen

Lieve mensen,

Zondag zijn we voor het eerst naar het weeshuis 'Bal Mandir' geweest. De schok begon al toen we binnenkwamen, want het is er een enorme puinhoop en het stinkt er ook heel erg. Dit is niet zo gek als je hoort dat er 250 kinderen leven! We gingen eerst naar de kamer van de directeur en toen kregen we een rondleiding door het weeshuis. We zijn toen langs alle kamertjes gegaan waar alle kinderen slapen. Na de rondleiding moesten we een groep uitzoeken waar we de ochtend wilde verblijven. Ik koos natuurlijk voor de baby's. 'S middags mochten we gelukkig wisselen, en gingen Nidia en ik samen buiten spelen met de wat oudere kinderen. We hebben toen springtouwen uitgedeeld die we hebben gekregen van Top 1 Toys. Dit was een groot succes! De kinderen sprongen bijna op ons omdat ze zo graag een springtouw wilde en met ons wilde spelen.

Ik heb al opgemerkt dat het niet zo heel veel zin heeft om kleine spulletjes (zoals pennen) voor de kinderen te kopen. Dit raakt binnen de kortste keren kwijt of het gaat stuk. Daarom hebben we besloten om niet te investeren in spullen maar in de leefomgeving van de kinderen. De medische kamer van het weeshuis ziet er verschrikkelijk uit en wij willen die graag opknappen. Ook staat er een kamertje in het weeshuis leeg, hier willen wij graag een leuke speelkamer van maken. Vandaag zijn we al begonnen met de muren te schilderen. Ik had nog nooit een muur geschilderd en ik wist ook niet hoe het moest dus eigenlijk deed ik maar wat, maaaar het resultaat mag er zijn! Morgen gaan we hier mee verder en we hopen dat deze kamer zo snel mogelijk afkomt, zodat we verder kunnen werken aan de medische kamer.

We hebben ook al een schooltje bezocht dat naast het weeshuis gevestigd is. We hebben aan hen gevraagd wat zij graag wilden hebben en zij zeiden dat ze graag een computerset wilde voor de kinderen. Zodoende zijn wij vanmorgen met de directeur van het weeshuis in de taxi gestapt om een computer voor deze school te kopen. Toen wij deze computer aan deze school gaven, waren de mensen zo blij! Ze gingen een heel feest geven voor ons met koekjes en disneydrank, zo lief! Ook kregen we een soort huldiging en een toespraak met een oorkonde (helaas wel met mijn naam verkeerd geschreven) omdat ze ons zo dankbaar waren. Van de week zullen wij nog een ander weeshuis gaan bezoeken en ik wil ook nog graag naar een kinderziekenhuis gaan.

Voor nu laat ik het even hierbij, ik hoop van de week weer een leuk verhaal te schrijven!

Liefs,

Rianne

Marion

Hoi Rani / Rianne,
Wat een avontuur, nu al. Erg leuk om je verhalen te lezen. Vooral blijven schrijven.
Heel veel succes verder en een dikke kus!
Marion

Yvonne van Look

Hoi Rianne,
Erg leuk om je weblog te lezen! Wat heb je al veel beleefd eigenlijk he in zo'n korte tijd. Het klinkt allemaal positief en zelf je vliegavontuur heeft je niet van je stuk kunnen brengen geloof ik.
Rijst en groente in de ochtend is ook niet mijn favoriete ontbijt, maar aan hygiëne ontbreekt het volgens mij niet, en dat lijkt mij heel prettig.
Kun je een beetje wennen aan het klimaat? Zit je samen met je vriendin bij dat gastgezin of toch alleen? Ik vind het nog steeds een stoere onderneming van je, maar als ik de verhalen zo lees lijkt het me echt een heel bijzonder avontuur. Heel veel plezier, probeer jezelf af te sluiten voor de ellende, jij brengt daar wat zonnestraaltjes naartoe!
Veel groetjes en ik stuur je snel weer een berichtje.
Yvonne

Peter en Michelle

Lieve Rianne en Nidia,
Wat een mooi verhaal en wat een belevenis.
Fijn dat jullie beiden op deze manier zo veel voor deze kinderen en hun begeleiders kunnen betekenen.
We kijken al uit naar jullie volgend verhaal en de bijbehorende foto's.

Groet van Michelle en Peter

buurtjes 32

Lieve Rianne,

Wat leuk om te lezen wat je allemaal hebt meegemaakt, heel bijzonder. We hebben eindelijk een internet cafe in Spanje gevonden waar we je kunnen volgen.

Wat een goede ideeen hebben jullie om de kinderen te helpen met een vernieuwde medische kamer en een computer.

Wij vinden het heel goed van jullie dat jullie de kinderen in Nepal zo fantastisch helpen!
Ook vinden wij het knap dat jullie dat zo kunnen.

Hoe ziet je dag eruit? Moet je lang werken op een dag?

Liefs van
Ellemijn, Charleen en Liselotte (en natuurlijk Matthijs en Eveline)

Roos

Lieve lieve riet (& nied natuurlijk ook),

echt goed wat jullie tot nu toe al gedaan hebben! En riet je mag mijn kamers ook komen schilderen als ik ooit een eigen huis heb ;)

Ik zit geheel toevallig nu in de Top 1 Toys terwijl ik dit lees en jullie onze sponsor springtouwen zo goed hebben gebruikt ;) altijd leuk om te lezen!

Ik ga nu snel nog even de foto's bekijken en dan ook aan het werk. Alleen staat mijn werk compleet niet in verhouding met wat jullie doen, dus al mijn trots van mezelf geef ik aan jullie ;)

Good luck girls!

Liefs xx Roos

Henny van Hoeijen

Lieve Rianne en Nidia,

Wat een fantastische missie ladies. Ik heb altijd al bewondering gehad voor het vrijwilligerswerk en in het bijzonder in de omstandigheden die jullie nu ook aantreffen. De laptop moet echt een geweldig cadeau zijn! Zo kunnen jullie ook vanuit Nederland contact houden via jullie zo goed getroffen doel.

Geweldig toch om ook via deze blog jullie ervaringen te kunnen volgen. En leuke foto's!

Lieve Rianne en Nidia, nog heel veel succes daar in dat verre Nepal en ik blijf vanuit (vandaag een beetje bewolkt Nederland, 22 gr.) heel graag de reisverhalen lezen.

Hartelijk groet, ook van Herman en Stefanie

Henny xxx

Pearl

Hoi dames,
Namaste
Leuk om ook jullie verhalen te lezen. Ik weet wat jullie zien en doormaken en hoe dankbaar de mensen zijn.
Geniet maar flink van al het moois Nepal te bieden heeft. Doe de groeten aan de familie en hopelijk spreek ik jullie bij terugkomst.